Solitaire

Het opsporen van wilde katten met vrijwilligers op een omheind gebied van 500 ha. waarin de dieren zich gecontroleerd vrij kunnen bewegen en begeven.

 

NAMIB CARNIVORE CONSERVATION CENTRE

De NCCC is een uniek project op het gebied van roofdieren en educatie gevestigd in het Zuiden van Namibië. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen N/a’an ku sê Foundation en Solitaire Guest Farm Desert Ranch. Eigenaars van Solitaire Guest Farm zijn Walter en Simone Schwarz en de Farm opende zijn deuren in 2004. Walter en Simone zijn beiden dol op wilde dieren en nadat zij bevriend zijn geraakt met Rudie en Marlice hebben zij in 2011 hun landgoed aan NCCC aangeboden. De NCCC is een onderdeel van N/a’an ku sê’s continue onderzoeksproject ter behoud van de roofdieren. Dit project begon in 2008. Het project is gericht op het oplossen van het conflict tussen mens en wilde dieren in Namibië door diepgaand onderzoek naar bevolkingsdichtheid en de daarmee gepaarde bebouwing, ten opzichte van het verspreidingsgebied en het territorium van de Cheeta’s, Luipaarden en Hyena’s.

 

Het hoofddoel van de NCCC is de rehabilitatie en vrijlating van de roofdieren. Om dit doel te bereiken huisvest de NCCC op 500 ha. Cheeta’s in een omheind gebied om ze te laten wennen aan hun vrijlating. Ook is hier een asiel voor de Cheeta’s die niet vrijgelaten kunnen worden.

 

NCCC organiseert ook safari’s.